Hoppa till huvudinnehåll

Rattfull färd slutade i diket i Kristinestad

Arkivbild Bild: Yle österbottens polisinrättning

På lördag kväll kring klockan 23 larmades räddningsverket och polisen till Härkmeri i Kristinestad. Där hittade de en bil liggandes på sidan i diket.

Två personer satt fortfarande kvar i bilen, fastklämda i framsätet. En passagerare som suttit i baksätet hade lämnat bilen.

Föraren, som också var bilens ägare, blåste 3,5 promille och misstänks för grovt rattfylleri. Han fördes till sjukhus för vård och blodprov. Kvinnan som suttit i framsätet fördes också hon till sjukhus.

Passageraren som hade lämnat bilen granskades av sjukvårdspersonal i sitt hem. Ingen av de tre ådrog sig allvarligare skador.

Ytterligare ett fall av rattfylleri uppdagades i Malax. Polisen fick en anmälan om en moped som vinglade längs med Havrasvägen.

Polisen stoppade mopedisten, en cirka 60-årig man, och utförde blåsprov. Mannen blåste 2,8 promille och misstänks för grovt rattfylleri.

I Vikby i Korsholm gjorde sig en motorcyklist skyldig till grovt äventyrande av trafiksäkerheten på lördag morgon. Mannen körde i 137 kilometer i timmen på ett 80-område. Han sattes i körförbud.