Hoppa till huvudinnehåll

Rutinerad musiker håller till i pojkrummet

Peter Hägerstrand
Peter Hägerstrand Bild: Fling Promo rocklördag

Peter Hägerstrand varvar sommarsemester med arbete. Just nu håller han på att jobba på sin tredje skiva. Men precis som alltid så har Hägerstrand många järn i elden samtidigt. Nu är han dessutom nominerad till Vegapriset 2013.

- Inte bara är en ny skiva på gång men jag gör dessutom musiken till en längre dokumentär. Jag hade studion i sommarstugan, här på Åland, ända fram tills familjen anlände. Efter det blev jag tvungen att flytta på den. De gillade inte att jag höll på och jobbade till halvsju på morgonen, säger Hägerstrand och skrattar. Nu finns studion i mitt gamla pojkrum.

Vanliga arbetstider är något som Peter bara kan drömma om.

- Jag försöker i regel vara ledig på sommaren, förutom en och annan spelning. Men de här tre senaste somrarna har jag faktiskt jobbat en del. Trots det lyckas man nog att ha lite semester också.

Hemligheter och avslöjanden

Vad det nyaste albumet kommer att heta vill Peter hålla hemligt ett tag till. Men han delar ändå med sig av ett experttips som kan vara nyttigt om man funderar på ett artistnamn.

- Du tar namnet på ditt första husdjur och mammas flicknamn. Titti Kouvunen skulle det bli för mig!

Mer från programmet

Läs också

Musik