Hoppa till huvudinnehåll

Järnvägsbron i Karis stängd hela veckan

Nedrasad jord finns i stora högar under bron Bild: yle/börje broberg störtregn

Järnvägsbron i Karis kommer att vara stängd för biltrafik hela resten av veckan på grund av skadorna den fått av fredagens oväder, meddelar Raseborgs stad.

Det är markfästet på södra sidan, som har blivit ostadigt när vattenmassorna har sköljt bort jord, berättar stadens tekniska direktör Jan Gröndahl. Därför måste bron hållas stängd för personbilstrafik tills skadorna har reparerats.På tisdagen (30.7) ska man välja vilken entreprenör som ska reparera bron.

I ett pressmeddelande som staden skickat ut påminner Jan Gröndahl om att staden inte ansvarar för reparation av privata gårdar, planteringar eller gräsmattor som har skadats. Det hör till försäkringsbolagen. Staden kan hjälpa till om anslutningen mellan den privata fastigheten och gatan har skadats.

Den totala regnmängden i Karis, Billnäs och Pojo var från 60 millimeter upp till 110 millimeter på ett par timmar, säger Gröndahl.

Hur mycket ovädret kostat staden går ännu inte att uppskatta, uppger staden i pressmeddelandet.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland