Hoppa till huvudinnehåll

Fantasifullt läger på Övik lägergård (se video)

Barn på läger
Passkontroll på fantasiläger Barn på läger Bild: YLE / Mathias Gustafsson övik

Från Ghana till Indien och vidare till Fantasien via Brasilien, det bjuds ett trettiotal barn och unga som just nu befinner sig på Övik lägergård i Borgå.
Det är Sydkustens ordkonstskola som arrangerar fantasilägret "Jorden runt på tre dagar".


Barnen som är i åldern mellan sju och tretton år åker i fantasin på en magisk matta runt världen och lär sig om olika kulturer med sina sinnen.

Varje morgon lyfter mattan mot nya länder och då barnen gått igenom en passkontroll och fått sitt personliga resepass blir det gruppindelning och så får de via konsten och kulturen lära sig om resemålet.

Enligt lägerkoordinator Helena von Schoultz har allting gått mycket bra och den stora skaran barn verkar också trivas på lägret.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Östnyland