Hoppa till huvudinnehåll

Pad thai, bayerwurst och crêpes på Narinken

Den internationella marknaden pågår till söndag. Bild: YLE/Maja Ottelin helsingfors,korv,marknad,matmarknad,narinken,salami,torg

Narinken har förvandlats till internationell marknad under helgen. Torgförsäljarna bjuder på sitt lands läckerheter såsom färggrann engelsk fudge, holländska ostar och italiensk nougat.

Matportionerna varierar från thailändkst till bayerskt och till efterrätt kan torgbesökaren välja mellan strudlar, munkar, engelsk fudge och italienska småkakor. Bland de inhemska landskapen finns Karelen och Åland representerade med sina typiska bakverk: piropger och limpa.

Baltiska hantverksstånd bjuder på tovat och stickat av ull och linne och vad vore en marknad utan ett stånd som säljer dammsugarpåsar?

Läs också

 • Protest utanför det brittiska parlamentet mot brexit.

  Brexit - en dramatisk dragkamp över kanalen

  Nu måste man samtala om samtalen.

  Storbritanniens utträde ur EU innebär en gigantisk omställning på många plan. Om två år ska brexit vara fullbordat. Mycket är oklart - och mycket energi kommer att gå till att förhandla om vad man ska förhandla om.

 • Timo Soini, Sannfinländarna

  Timo Soini: Invandrare ska inte åka i omkörningsfilen

  Vill att de papperslösa ska åka hem.

  Sannfinländarnas ordförande Timo Soini anser att kommunerna ska driva ut papperslösa flyktingar genom att inte erbjuda grundläggande hälsovård. I en intervju i Svenska Yles serie Fokus på partiet säger han sig också värna om svenskan, men att det är oklokt att tvinga alla barn i Tohmajärvi att läsa språket.

 • Ars 17 på Kiasma, pressvisning

  Digikonst och internet på ARS17

  ARS17, utställningen för nutidskonst är här igen .

  ARS, utställningen eller kavalkaden för nutidskonst, är tillbaka på Kiasma efter sex års väntan. Temat på ARS17 år digital konst och med den samtida konstens medel inbjuds åskådaren på en resa genom den digitala nutiden och framtiden.

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen