Hoppa till huvudinnehåll

Joni Wiman vann också fjärde GRC-deltävlingen

Joni Wiman vann också den fjärde GRC-deltärlingen i USA.
Joni Wiman vann också GRC-deltävlingen i Atlanta, USA. Joni Wiman vann också den fjärde GRC-deltärlingen i USA. Bild: Pinomäki/Setpromotion rallycrosslopp

Pojokillen Joni Wiman fortsätter att gå från klarhet till klarhet i den amerikanska rallycrosserien GRC. Natten till söndag vann han en deltävling i Atlanta, USA.

Wiman tog som sagt sin fjärde seger i lika många deltävlingar i Global Rallycross Championships serien. Han kör i GRC Lites-klassen. Svensken Sebastian Eriksson bjöd Wiman på hårt motstånd i loppet som kördes på Motorspeedwaybanan i Atlanta i USA.

- Det var ett tufft race och vi körde om varandra flera gånger under loppet. Till slut lyckades jag dock pressa mig till segern, sade Joni Wiman efter loppet.

Till slut var amerikanen Mitchell de Jong tvåa före Sveriges Sebastian Eriksson.

Fem veckor i Finland

Enligt Wiman var banan tuff för bilarna och också hans bil fick skador.

Nu är det paus till den femte och näst sista deltävlingen. Den körs 22.9 i Charlotte och då kan Wiman säkra den totala segern.

- Om någon skulle ha sagt åt mig före serien körde igång att jag vinner fyra segrar på raken skulle jag inte ha trott på det. Såhär långt har jag haft en massa motgångar i min karriär, sade nitton år gamla Wiman som tidigare kört i olika formelklasser.

Före säsongens sista tävlingar kommer Wiman hem till Finland. Han skall stanna fem veckor i hemlandet och kommer att delta i några tävlingar i varmansklassen.

- På det viset kan jag hålla kör- och tävlingskänslan intakt, sade han.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland