Hoppa till huvudinnehåll

Än är det inte höst

Nicolina Zilliacus-Korsström
Nicolina Zilliacus-Korsström Bild: Jyrki Valkama / Yle nicolina zilliacus-korsström

Semestrarna tog slut och blygråa moln släpper ur sig regnskur på regnskur. Då är det lätt att tro att det är hösten som har kommit, men det är det ju nog inte ännu. Lite sommar har vi kvar att njuta av trots att jobb, skola och vardag ger stunderna en lite annan inramning. Men på Yle Fem rullar hösten nog ändå i gång alldeles snart.

Redan nästa vecka är Min morgon tillbaka från sin sommarpaus, tillsammans med Obs debatt och Pixel, som dessutom har ny sändningstid på fredag 18.30. Följande vecka finns det redan ännu fler återvändande bekanta i tablån: Bettina, Sportmagasinet, Närbild. Så då kan man nog säga att hösten är i gång, när september sedan börjar.

Här i början av hösten ser jag själv fram emot också så många andra av våra program, att det blir svårt att välja vad jag ska nämna. Den norska familjedramaserien Hjem (Hem) återkommer med åtta nya avsnitt på måndagar, Nina Ijäs och Johannes Östergård tar oss med till Kanada i sin nya serie Underlandet Kanada, med start 21.8. På onsdagar får vi först återse den inhemska dramaserien Isabella från år 2006 och efter det är det dags för norsk tv:s största dramasuccé genom tiderna, dramaserien Halvbroren (Halvbrodern), som band över en miljon norrmän vid tv-apparaterna när serien körde i gång i vintras.

Och det finns så mycket fler program att ta till sig, att jag får återkomma till dem senare i höst. Nu vill jag bara avsluta med att påminna om att SVT World syns på vår kanalplats i hela landet från och med första september och att Oddasat återvänder till vardagskvällarna på Yle Fem med start 26.8.

En riktigt skön sommaravslutning och höststart till er alla,
Nicolina Zilliacus-Korsström
Programchef Yle Fem

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem