Hoppa till huvudinnehåll

Uncan i Karis tillsvidare stängd

Ungdomsgården Villa Haga i Karis.
Villa Haga sätter lapp på luckan tills vidare. Ungdomsgården Villa Haga i Karis. Bild: Yle/Marica Hildén ungdomsgården villa haga

Ungdomsgården Villa Haga i Karis kan inte öppna imorgon, 16.8, som planerat efter sommarpausen. Orsaken är att inomhusluften är dålig sedan översvämningarna i slutet av juli.

Då skyfallet drog över Karis den 26 juli fylldes källaren i Villa Haga med en halvmeter vatten. Sedan dess har inomhusluften varit dålig och personalen har lidit av illamående och huvudvärk. Nu hålls ungdomsgården stängd i åtminstone två veckor.

- Det är mycket fukt i inomhusluften, berättar den tillfälliga enhetschefen Nicolina Holmberg som ändå frågar sig om det kan röra sig om något mera.

Inga symptom tidigare

Ingen av de ungdomar eller personal som vanligtvis vistas i huset har tidigare reagerat på att någonting skulle vara på tok i ungdomsgården. I huset finns även ungdomsledarnas kontor. Kontoret har nu flyttat till Ekenäs och socialbyrån ordnar inte heller familjecafé i Villa Haga som man brukar. Scouterna vistas också vanligtvis i byggnaden men deras verksamhet kör igång först i september.

Det finns ännu inga nya lokaliteter som ungdomarna skulle kunna tillfälligt vistas i. Ungdomsledarna samlas i nästa vecka för att diskutera läget.

I genomsnitt brukar 70 Karisungdomar hänga på ungdomsgården när den är öppen.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland