Hoppa till huvudinnehåll

Ben Eaves lägger klubban på hyllan

Ben Eaves
Arkivbild Ben Eaves Bild: YLE eaves

Jokerit meddelade på fredagen att den amerikanska anfallaren Ben Eaves kommer att sluta spela ishockey. Eaves har under den senaste tiden haft stora skadebekymmer.

Eaves kom till Jokerit 2010 men under förra säsongen spelade han endast nio matcher på grund av en skada. Eaves råkade ut för en huvudskada i slutet på oktober förra året i matchen mot Färjestad i European Trophy-turneringen. Eaves var tillbaka på isen i slutet i slutet på säsongen och spelade då några matcher i Jokerittröjan.

Eaves åkte hem till USA under sommaren och hade siktet inställt på att spela då säsongen börjar men så blir nu inte fallet.
- Jag kan inte spela utan att bli yr och få migrän. Det här var rätt tidpunkt att fatta det här beslutet, säger han på klubbens webbplats.

Eaves spelade sammanlagt 97 grundseriematcher för Jokerit och stod för 63 poäng. Eaves spelade ockspå i Esbolaget Blues mellan åren 2007 och 2009.
- Han är en fantastisk spelare, av ligans bästa. Det är synd att han måste fatta det här beslutet, säger Jokerits tränare Tomi Lämsä på klubbens webbplats.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport