Hoppa till huvudinnehåll

Paddlingsentusiaster samlas i Hangö

Timo Sjösten och Benjamin Donner på Tullstranden i Hangö.
Timo Sjösten och Benjamin Donner paddlar havskajak vid Tullstranden i helgen. Timo Sjösten och Benjamin Donner på Tullstranden i Hangö. Bild: Yle/Malin Valtonen donner benjamin

Idag (16.8) startar Hanko Sea Kayak Gathering för sjätte gången på Tullstranden i Hangö. Under veckoslutet kommer 250 människor att delta i olika kurser.

Tulludden invaderas av kajaker. Bild: Yle/Malin Valtonen hanko sea kayak gathering

- Det här ett evenemang för folk som paddlar eller som vill lära sig paddla havskajak, berättar Benjamin Donner från arrangörsföreningen Nil Finland.

Deltagarna kommer från hela Finland och också från Sverige och Estland. Evenemanget lockar också instruktörer ända från England och USA.

Med 250 deltagare har man nu nått en maxgräns på hur många människor man kan ta med, berättar Donner.

Hangöbon Timo Sjösten kommer delta i helgens aktiviteter. Han är vad man kan kalla veteran i Hangö när det kommer till att paddla havskajak.

- Hanko Sea Kayak Gathering är ett evenemang som man måste delta i varje sommar, berättar Sjösten som träffar många nya vänner via evenemanget.

Hangö passar bra som värdstad för ett havskajakevenemang. Många paddlare är vana med att ha mycket skärgård i vägen men på Tullstranden är det öppet hav.

- Tullstranden är idealisk, konstaterar Benjamin Donner som rekommenderar att Hangöborna kommer ner till stranden och titta eftersom det finns mycket man kan lära sig om att paddla havskajak bara genom att titta på.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland