Hoppa till huvudinnehåll

Delad poäng i bottenmötet

Åland United gick inte att stoppa i Karleby.
Arkivbild Åland United gick inte att stoppa i Karleby. Bild: YLE 2013

GBK från Karleby och NiceFutis från Björneborg delade på poängen i bottenmötet i damernas fotbollsliga. Matchen slutade 1-1 och det betyder att NiceFutis fortfarande är sist i ligan, en poäng efter GBK.

NiceFutis tog ledningen i början på den andra halvleken på Centralplan i Karleby då Nadine Laaja satte 1-0. Efter 63 minuter kvitterade GBK efter mål av Jenna Sillanpää. Det blev matchen sista mål och lagen delade alltså på poängen. GBK är nia i tabellen, en poäng före NiceFutis.

I lördagens andra match besegrade ONS från Uleåborg HJK från Helsingfors med 2-1 på hemmaplan. ONS tog ledningen redan i den fjärde minuten efter mål av Sanna Ylianttila. Ledningen stod sig länge men med två minuter kvar av matchen kvitterade Ella Ranta-Filppula för HJK. På stoptid satte Heini Toivonen 2-1 för ONS.

HJK ligger fyra i tabellen medan ONS är sjua.

Resultat:

GBK – NiceFutis 1-1
ONS – HJK 2-1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport