Hoppa till huvudinnehåll

Liverpool inledde med seger

Bild: AFP / Lehtikuva simon mignolet

Liverpool inledde säsongen med att besegra Stoke med 1-0 i lördagens tidiga match i Premier League. Matchens enda mål gjordes av Daniel Strurridge

Det var Stoke som var närmast att ta lednigen i indelningen av matchen men Robert Huths skott träffade ribban efter en hörna. Några minuter senare var det dags för ännu en ribbträff men den här gången var det Kolo Toure i Liverpool som nickade i ribban efter en hörna. Efter 37 minuters spel tog Liverpool ledningen efter ett skott från ungefär 20 meter av Daniel Sturridge.

I början på den andra halvleken pressade Liverpool på för ytterligare ett mål och radade upp flera bra chanser. Närmast kom Jordan Henderson med ett skott i stolpen efter 65 minuter. Under hela den andra halvleken radade Liverpool upp flera fina målchanser men utan resultat. I slutet på matchen hade Stoke en ypperlig chans att kvittera men hemmalagets målvakt Simon Mignolet räddade Jon Walters straff.

Jääskeläinen höll nollan

Jussi Jääskeläinen höll nollan då West Ham besegrade nykomlingen Cardiff på hemmaplan med 2-0. Joe Cole förde upp hemmalaget i ledning efter 13 minuters spel. Med 14 minuter kvar av matchen fastställde Kevin Nolan slutresultatet till 2-0.

Aston Villa bäst på Emirates

Aston Villa besegrade Arsenal på bortaplan med hela 3-1. Oliver Giroud förde dock upp hemmalaget i ledning redan efter sex minuter. Christian Benteke kvitterade för Aston Villa efter 22 minuter då han satte bollen i mål efter en straffretur. I början på den andra halvleken gjorde Benteke sitt andra mål för dagen då han satte ytterligare en straff bakom Szczesny i hemmamålet. Med fem minuter kvar av matchen fastställde Antonio Luna slutresultatet till 3-1.

Delad poäng på Carrow Road

Norwich och Everton delade lika på poängen då lagen drabbade samman på Carrow Road. Hemmalaget tog ledningen i början på den andra halvleken efter mål av Steven Whittaker. Everton kom tillbaka och Ross Barkley kvitterade tio minuter senare. I den 65:e matchminuten förde Seamus Coleman upp bortalaget i ledning då han satte 2-1. Med 19 minuter kvar av matchen kvitterade Norwich genom holländaren Ricky van Wolfswinkel och matchen slutade 2-2.

Fulham besegrade Sunderland med 1-0 efter mål av Pajtim Kasami i början på den andra halvleken. Rickie Lambert frälste Southampton då han satte segermålet mot West Bromwich i den sista spelminuten på straff.

Moyes öppnade med seger

Ett av de största frågetecknena i den brittiska fotbollen inför säsongen var hur tronskiftet i Manchester United skulle fungera. Sir Alex Ferguson tog farväl efter ett kvartssekel som manager och gav vidare stafettpinnen åt handplockade David Moyes.

På basis av ligaöppningen borta mot Swansea City behöver United-fansen inte oroa sig. Efter en stark inledning av hemmalaget tog United kontrollen med två snabba mål mot slutet av första halvlek och vann till slut med 4-1 i Wales.

Robin Van Persie visade att han kan bära laget då det behövs - måltjuven stod för två av Manchester Uniteds fullträffar och även Danny Welbeck gjorde två mål. Wayne Rooney fick göra ett inhopp och stod för framspelningen till de två sista United-målen.

Resultat:

Liverpool - Stoke 1-0 (1-0)
1-0 Daniel Sturridge (37 min)

Arsenal - Aston Villa 1-3 (1-1)
1-0 Olivier Giroud (6 min)
1-1 Christian Benteke (22 min)
1-2 Christian Benteke rp. (61 min)
1-3 Antonio Luna (85 min)

Norwich - Everton 2-2 (0-0)
1-0 Steven Whittaker (51 min)
1-1 Ross Barkley (61 min)
1-2 Seamus Coleman (65 min)
2-2 Ricky van Wolfswinkel (71 min)

Sunderland - Fulham 0-1 (0-0)
0-1 Pajtim Kasami (53 min)

WBA - Southampton 0-1 (0-0)
0-1 Rickie Lambert str. (90 min)

West Ham - Cardiff 2-0 (1-0)
1-0 Joe Cole (13 min)
2-0 Kevin Nolan (76 min)

Swansea - Manchester United 1-4 (0-2)
0-1 Robin Van Persie (34 min)
0-2 Danny Welbeck (36 min)
0-3 Robin Van Persie (72 min)
1-3 Wilfried Bony (82 min)
1-4 Danny Welbeck (92 min)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport