Hoppa till huvudinnehåll

Hanna leder nya barnprogrammet Undra sa flundra

Hanna Enlund tillsammans med barnen Alex och Linn.
Hanna Enlund tillsammans med barnen Alex och Linn. Hanna Enlund tillsammans med barnen Alex och Linn. Bild: YLE/Anki Virkama enlund,hanna enlund,undra sa flundra,vasa,österbotten

Undra sa flundra heter barnprogrammet som ska ersätta BUUS-fredag i höst. Den som leder programmet tillsammans med barnen är 27-åriga Hanna Enlund.

Hon är hemma från Esse i Pedersöre, bosatt i Kristinestad och jobbar i Vasa. Före hon valdes till programledare har hon jobbat som egen företagare.

- Jag har en egen syateljé där jag gör olika sorter kundarbeten. Jag har också en blogg och föreläser, bland annat om återanvändning som är en av mina stora passioner.

Hur skulle du beskriva dig själv?

- Jag är väldigt lekfull, nyfiken och kreativ. Därför passar väl det här jobbet mig bra också.

Vad fick dig att söka jobbet som programledare?

- Jag har tänkt en tid att det skulle vara roligt att testa att jobba med tv. Det skulle vara ett steg i utvecklingen från att hålla föreläsningar och workshoppar. Så när jag såg jobbannonsen var det självklart att jag skulle söka. Det är inte ofta det erbjuds ett sådant här jobb i Vasa, säger Enlund.

Småfolket ser allt men syns inte för alla

Programmet Undra sa flundra är helt nytt och har två delar. Dels finns den så kallade ramen där Hanna Enlund och barnen funderar på och filosoferar kring olika teman.

- I första programmet har vi till exempel temat tid. Det är ganska brett och det finns en del att fundera på där.

Den andra delen av programmet handlar om småfolket som bor på Strömsöområdet.

- Jag och barnen ser inte småfolket, men det gör tittarna. Småfolket ser också oss, säger Enlund.

En del av programmet bandas in på Strömsö och en del utomhus. Till skillnad från föregångaren BUUS-fredag bandas Undra sa flundra inte alls in i studion på Brändö i Vasa.

Undra sa flundra har premiär 6 september klockan 18 på Yle Fem.

 • Abimix grafik för studentexamensproven i övriga språk

  Portugisiska, kort lärokurs, studentexamensproven 2017

  Prov och modellsvar år 2017.

  Här hittar du studentexamensproven i kort portugisiska våren 2016 samt studentexamensnämndens exempel på fullpoängssvar. Observera att exempelsvaren inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer.

 • Abimix grafik för studentexamensproven i ryska

  Ryska, kort lärokurs, studentexamensproven 2017

  De skriftliga proven och hörförståelserna i kort ryska.

  Studentexamensproven i kort ryska 2017, facit till flervalsuppgifterna samt beskrivningar av goda svar för provens produktiva delar hittar du här. Observera att beskrivningarna inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer.

 • Abimix grafik för studentexamensproven i latin

  Latin, kort lärokurs, studentexamensproven 2017

  Prov och modellsvar år 2017.

  Här hittar du studentexamensproven i kort latin 2017 samt studentexamensnämndens exempel på fullpoängssvar. Observera att exempelsvaren inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer.

 • Abimix grafik för studentexamensproven i övriga språk

  Nordsamiska kort lärokurs 2017

  Nordsamiska kort lärokurs 2017, Prov och modellsvar.

  Här hittar du studentexamensproven i kort portugisiska våren 2017 samt studentexamensnämndens exempel på fullpoängssvar. Observera att exempelsvaren inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Polis framför polisbil.

  Polisen fortfarande förtegen om skottdramat i Tjöck

  En 24-årig man skottskadades för en vecka sedan.

  Polisen är fortfarande väldigt fåordig då det gäller skottdramat i Tjöck i Kristinestad, där en 24-årig man blev skjuten på en gårdsplan på Mörtmarkvägen.

 • Fredrik Åbacka lyssnar på svenska lärarrekryterare

  Jakten på den finlandssvenska läraren

  Finlandssvenska lärare är heta i Sverige

  Är du färdigutbildad lärare och pigg på att röra på dig har du en guldsists just nu. Svenska rekryterare besöker Svenskfinland för att försöka locka de världsberömda finska pedagogerna till de svenska skolorna. På måndag och tisdag hålls en värvningssession i Vasa med representanter från Malmö, Örebro och Eskilstuna.

 • Novias flagga på Brändö i Vasa.

  Novia startar ny utbildning i automationsteknik

  Utbildningen tar emot 20 studerande.

  Yrkeshögskolan Novia i Vasa inleder en en ny magisterutbildning på engelska inom automationsteknik. Det har visat sig att näringslivet i Vasaregionen har efterfrågat en dylik utbildning.