Hoppa till huvudinnehåll

Hanna leder nya barnprogrammet Undra sa flundra

Hanna Enlund tillsammans med barnen Alex och Linn.
Hanna Enlund tillsammans med barnen Alex och Linn. Hanna Enlund tillsammans med barnen Alex och Linn. Bild: YLE/Anki Virkama enlund,hanna enlund,undra sa flundra,vasa,österbotten

Undra sa flundra heter barnprogrammet som ska ersätta BUUS-fredag i höst. Den som leder programmet tillsammans med barnen är 27-åriga Hanna Enlund.

Hon är hemma från Esse i Pedersöre, bosatt i Kristinestad och jobbar i Vasa. Före hon valdes till programledare har hon jobbat som egen företagare.

- Jag har en egen syateljé där jag gör olika sorter kundarbeten. Jag har också en blogg och föreläser, bland annat om återanvändning som är en av mina stora passioner.

Hur skulle du beskriva dig själv?

- Jag är väldigt lekfull, nyfiken och kreativ. Därför passar väl det här jobbet mig bra också.

Vad fick dig att söka jobbet som programledare?

- Jag har tänkt en tid att det skulle vara roligt att testa att jobba med tv. Det skulle vara ett steg i utvecklingen från att hålla föreläsningar och workshoppar. Så när jag såg jobbannonsen var det självklart att jag skulle söka. Det är inte ofta det erbjuds ett sådant här jobb i Vasa, säger Enlund.

Småfolket ser allt men syns inte för alla

Programmet Undra sa flundra är helt nytt och har två delar. Dels finns den så kallade ramen där Hanna Enlund och barnen funderar på och filosoferar kring olika teman.

- I första programmet har vi till exempel temat tid. Det är ganska brett och det finns en del att fundera på där.

Den andra delen av programmet handlar om småfolket som bor på Strömsöområdet.

- Jag och barnen ser inte småfolket, men det gör tittarna. Småfolket ser också oss, säger Enlund.

En del av programmet bandas in på Strömsö och en del utomhus. Till skillnad från föregångaren BUUS-fredag bandas Undra sa flundra inte alls in i studion på Brändö i Vasa.

Undra sa flundra har premiär 6 september klockan 18 på Yle Fem.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Träning i häcklöpning vid Folkhälsan utbildning i Norrvalla.

  Idrottande unga löper risk för ätstörning

  Folkhälsan utbildar idrottledare i ämnet.

  Många idrottande ungdomar har under sin karriär antingen själv drabbats av ätstörningar eller sett en kompis drabbas.För att öka medvetenheten och kunskapen om ätstörningar har Folkhälsan utbildning startat projektet "idrott och ätstörningar" där man utbildar idrottsledare om kostens del av träningen.

 • Arkitektens bild av Wasa Station.

  Positiva tongångar kring Wasa Station på seminarium

  Vasa bör finnas med bland landets 10 största kommuncentra.

  På onsdagkväll höll vasafullmäktige ett seminarium om Wasa Station.Projektet kommer till fullmäktigebehandling den 15 maj om det blir klartecken i stadsstyrelsen den 8 maj.Tongångarna på seminariet var positiva.