Hoppa till huvudinnehåll

Pop Up butik testades i Vasa

Marika Rantala, Elina Kivioja och Jutta Mäki-Turkko säljer i Pop up butiken vid Vasa universitet
Marika Rantala, Elina Kivioja och Jutta Mäki-Turkko sålde i Pop Up butiken vid Vasa universitet Marika Rantala, Elina Kivioja och Jutta Mäki-Turkko säljer i Pop up butiken vid Vasa universitet Bild: Yle/ Malin Hulkki pop up butik

En Pop Up butik med produkter från företagare och företag i Vasa-regionen testades för första gången vid Vasa universitet på torsdagen. Butiken är en del av ett utbildningsprojekt i företagsamhet.

Fyra studerande vid Vasa yrkesinstitut står för försäljningen av produkterna som bestod av bland annat smycken, hantverk, kort och tvålar. Butiken är en del av Vasa vuxenutbildningscenters och Vasa yrkesinstitut gemensamma Stepit-projekt där man också utvecklar inlärningsmaterial i företagande.

Intresset för butiken var stort åtminstone vid lunchtid då deltagarna i den internationella business konferensen som pågick vid universitetet hade paus.

Läs också