Hoppa till huvudinnehåll

Sjundeå vill sälja tomter direkt till Esbobor

Sjundeå vill att fler bygger hus i kommunen. Bild: Yle bostadsmässan i karleby

Sjundeå vill få fart på markförsäljningen och ska nu försöka sig på direktförsäljning till personer som inte lyckats få tomt i Esbo.

I år har kommunen bara sålt en enda tomt och därför vill man nu ta till nya åtgärder för att få fart på tomtförsäljningen och på det sättet få in mera pengar.

Kommunen har köpt en förteckning av Esbo stad där det framkommer vilka de 120 personer är som inte lyckades få tomt i Esbo och som godkänner direktförsäljning. En förmedlare ska nu ringa upp alla de här personerna för att försöka övertala dem att köpa mark i Sjundeå i stället.

Dessutom ska kommunen tillsammans direktförsäljningföretaget kontakta upp till 10 000 potentiella köpare, som är utvalda enligt speciella kriterer. Det här kostar Sjundeå mellan 5 000 och 10 000 euro, beroende på hur många personer som kontaktas.

Tidigare har Sjundeå försökt få fart på markförsäljningen bland annat genom att förnya sina tomtförsäljningssidor, placera ut tomtförsäljingstavlor i kommunen och en reklamkampanj på webben. Åtgärderna beräknas ha kostat mellan fem och tiotusen euro, men de har inte haft någon dirket inverkan på försäljningen.

Tekniska nämnden i Sjundeå tog ställning till ärendet på sitt möte tisdagen 20.8.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland