Hoppa till huvudinnehåll

Pixel är tillbaka igen

Merete Mazzarella
Merete Mazzarella Bild: Yle/Pixel merete mazzarella

- Jag var den snälla flickan som tyckte om sina föräldrar. Nu är jag en besvärlig tant. Så sammanfattar Merete Mazzarella sitt självbiografiska skrivande i kvällens Pixel.

Det var pappans död 1976 som plötsligt skapade behovet att samla berättelser. Mazzarella är aktuell med inspirationsboken Att berätta sig själv. - Ingenting är riktigt verkligt förrän det är formulerat, skriftligt eller muntligt. Först då får man grepp om sin identitet, förklarar hon.

Pixel är tillbaka med en ny sändningstid på fredagar, klockan 18.30. Det är också den sista säsongen för programmet. Nästa år blir det helt nya kulturmagasin i Yle Fem.
Kvällens program berättar också om Stina Krook, kvinnan bakom utställningen Den osynliga damen på Amos Andersons konstmuseum i Helsingfors. Dessutom tittar vi på ett nytt datorspel där Edward Snowden jagas på Moskvas flygplats. Peter Lüttge har träffat en av Finlands äldsta textilkonstnärer, Ehrengard Högnäs som flyttat från tyska Helgoland till Kvevlax. Programledare är som vanligt Stefan Brunow och Pia-Maria Lehtola.

Pixel fredagen den 23 augusti kl 18.30 i Yle Fem, 30 dagar på Yle Arenan