Hoppa till huvudinnehåll

Staden lobbar för ombyggd Nestekorsning i Ekenäs

Nu vill Raseborg få fart på att bygga om den trafikfarliga så kallade Nestekorsningen i Ekenäs.

Närings-, trafik- och miljöcentralen-centralen utarbetar som bäst en trafikplan för korsningen och Raseborg lobbar för att att NTM-centralen omedelbart också ska börja bygga om korsningen mellan riksväg 25 mot Hangö och stamväg 52 mot Salo.

Trafiksäkerheten bär förbättras i brådskande ordning, meddelar staden till NTM- centralen. Senast i somras skedde en dödsolycka i korsningen och trafiken ökar hela tiden. Samtidigt planeras också Västerby gång- och cykelväg.

Också Österbykorsningen borde åtgärdas

Ett stenkast ifrån den såkallade Nestekorsningen finns också vägen in till Österby. Staden vill att den förses med planskilda lösningar eller med rondeller och att man reserverar tillräckligt med mark för att få helheten med de båda korsningarna att fungera.

Staden anser också att en ny gång- och cykelväg från Leksvall in mot Ekenäs absolut borde byggas för att göra skoltrafiken tryggare. Samtidigt har staden planer på att stänga Västerby skola och styra eleverna, bland annat från Leksavall, till Österby och in till centrum.

Samhällstekniska nämnden diskuterade stadens prioriteringar på sitt möte i tisdags (27.8).

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland