Hoppa till huvudinnehåll

Nigerias chefstränare anklagas för rasism

Nigerias chefstränare Stephen Keshi i blåsväder. Bild: EPA/PETER POWELL stephen keshi

Ett besvär har lämnats in till Fifa gällande det nigerianska fotbollslandslagets tränares rasistiska kommentarer. Chefstränaren Stephen Keshi sade i en intervju att Malawis chefstränare Tom Saintifiet är en "vit typ, som borde återvända till Belgien".

Nigerias chefstränare berättade i ett afrikanskt tv-program att Saintifiet är tokig, då han föreslog att VM-kvalmatchen mellan lagen skulle spelas i Calabari. Enligt Keshi är staden inte tillräckligt säker för en match.

Keshi konstaterade också att Saintifiet inte är afrikansk, han är en vit typ. Fifa har vägrat att kommentera fallet, men bekräftade att ett besvär mot Keshi har lämnats in.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport