Hoppa till huvudinnehåll

Colombia fredsförhandlar med rebeller

Juan Manuel Santos talar
Juan Manuel Santos talar Bild: EPA / Felipe Trueba juan manuel santos,Juan Manuel Santos

Colombias president Juan Manuel Santos säger att han är redo att inleda fredsförhandlingar med landets näst största rebellgrupp ELN. Presidenten hyllade ELN efter att de släppte en kanadensisk gisslan tidigare i veckan.

President Juan Manuel Santos säger att regeringen nu är redo att inleda fredsförhandlingar genast.

Kring 2 500 rebeller strider under ELN.

Colombias regering har sedan november förhandlat med landets största rebellgrupp FARC. Före förhandlingarna inleddes slutade FARC utföra kidnappningar och rebellerna släppte också sina sista polis- och militärgisslan.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes