Hoppa till huvudinnehåll

Mattias Fagerholm: Välkommen på fest!

Mattias Fagerholm
Mattias Fagerholm Bild: Ilmari Fabritius / Yle mattias fagerholm

Är du intresserad av en fest där du garanterat inte drabbas av baksmälla nästa dag? Ett lockande erbjudande, eller hur? Det här är vad vi på Obs debatt hoppas kunna erbjuda dig. En krapulafri, men kanske något beroendeframkallande twitterfest. På redaktionen har vi i och med att höstsäsongen kört igång kunnat konstatera att vår produktion i själva verket har samma dramaturgi som en riktig brakfest. En fest som du är välkommen med på. Låt mig förklara lite närmare hur en partyvecka ser ut på Obs debatt.

Hitta festen

I början av veckan är det viktigaste att försöka luska ut var den bästa festen kommer att vara. Vad snackar folk om? Var surrar det mest? Var samlas de festsugna? Vilka är de hetaste snackisarna? Vilken fest går de coola killarna till? På vilken fest kommer det att finnas färgsprakande argumentation? Var kommer debattens vågor att gå höga? Att hitta festen med stort F är A och O.

Förfest

När vi väl har hittat festen så är det dags att börja grunda. Vi minglar, umgås och snackar med folk. Det gäller att luska ut vilken sorts fest det kan tänkas bli. På förfesten vill man bonga festprissarna. Hitta de som sätter sprätt på festen. På en bra förfest blir också de som ursprungligen inte tänkt festa ändå lite partysugna. Temperaturen och samtalstonen blir bara högre ju närmare själva festen vi kommer.

PARTY!

Så är då festen här. I vårt fall börjar den kl 19.55 på torsdag. Då sparar vi inte på krutet. Är det fest så är det fest. När den röda lampan tänds kastar vi oss med hull och hår in i debatten. En gammal partyklyscha lyder ”Gästerna gör festen”. I vårt fall stämmer det mer än väl. Men vår fest är inte exkluderande. När som helst kan en överraskningsgäst blanda sig i debatten genom att sticka sig in på på Twitter på hashtagen #yleobs.

Efterfest

Ofta är det så att festen tar slut när man har som roligast. Men det är i själva verket ett tecken på en lyckad fest. Sluttexterna skall börja rulla när det är som bäst. Så finns det alltid ett gäng partynissar som inte nöjer sig med att gå hem när festen är slut. Några tappra festdeltagare fortsätter att debattera på efterfesten. På Obs debatt gillar vi efterfesten. Vi är gärna med en stund i alla fall. Svarar på frågor, fångar upp reaktioner och städar upp efter debatten. Men i något skede går vi och lägger oss trots att jatkona kanske ännu är i full gång. Vi skall ju orka festa också nästa vecka.

@mattiasfagerhol
producent
@yleobs