Hoppa till huvudinnehåll

TPS bröt kontraktet med fjolårets målhaj

Aleksi Ristola har åtminstone för stunden gjort sitt på Veritas-stadion. Bild: Yle/Ville Hupa tps-honka

Fotbollsligalaget TPS har brutit kontraktet med sin bästa målskytt i fjolårets bronslag.

TPS meddelade på torsdagen att kontraktet med anfallsspelaren Aleksi Ristola har brutits i samförstånd. Den 23-årige Ristolas kontrakt med Åboklubben skulle ha sträckt sig ända till slutet av säsongen 2014.

I fjol var Ristola en av lagets vktigaste spelare med sina elva fullträffar - mest av alla i TPS. Men i år har hans krut varit klart fuktigare: tre mål på 22 matcher var inte vad man hade förväntat sig på den anrika Åboklubbens kansli.

Trots att han inte levt upp till förväntningarna var Ristola ändå på delad fjärde plats i TPS interna målliga. Roope Riski toppar med fem fullträffar före Wayne Brown med fyra. Trion Petteri Pennanen, Mika Ääritalo och Ristola har stått för tre mål var.

TPS - som dragits med en hel del skador på många av sina spelare - ligger på en blygsam åttonde plats i tabellen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport