Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit vann säsongens första derby

Niclas Hardt och Teuvo Teräväinen firar Jokerits första mål mot HIFK. Bild: Lehtikuva european trophy

Helsingforslagen Jokerit och HIFK drabbades samman i European Trophy-matchen i Helsingfors. Jokerit tog hem det första derbyt med 2-0.

Teuvo Teräväinen var matchens hjälte, då han först satte in 1-0 i början av andra perioden och sedan fastslog slutresultatet i början av tredje perioden. Jere Karalahti spelade sin första match mot HIFK i Jokerittröjan och var nöjd med lagets insats.

- Det var en bra match av båda. Säsongen närmar sig och det märktes att båda lagen koncentrerade sig på att spela ishockey, sade Karalahti efter segern.

Det kan gå ganska hett till i derbyna mellan lagen och när dessutom IFK värvat en känd slagsbulte, Trevor Gillies, så fanns det farhågor om att matchen skulle bryta ut i slagsmål.

- Alla vet hurudan spelare han är, men båda lagen koncentrerade sig på att spela idag. Det är en bra sak, konstaterade Karalahti.

Lagen möts igen på lördag i Helsingfors.

Seger även för TPS

Åbolaget TPS tog också en seger i European Trophy då laget slog Pardubice med 4-1. Kärpät förlorade däremot mot Plzen med 1-3, medan Jyp fick ge sig på straffar mot Sparta Praha.

Fredagens matcher i European Trophy:

Sparta Praha - JYP 5-4 efter straffar
Jokerit - HIFK 2-0
Kärpät - Plzen 1-3
Pardubice - TPS 1-4
Chomutov - KalPa 6-5 efter straffar
Liberec - Tappara 6-4

Läs också

Nyligen publicerat - Sport