Hoppa till huvudinnehåll

Slagsmål, rattfylla och vidbränd mat nattens saldo

Suddig bild av bilratt.
Suddig bild av bilratt. Bild: Yle rattonykter

Ett par grova rattfyllerier rapporteras från Vasa. I både Vasa och Karleby har nattlig matlagning lett till brandkårsutryckningar.

Två sopkärl vid Björkhagens servicecenter i Karleby förstördes i en brand på lördag kväll. Enligt ögonvittnen hade två unga pojkar uppehållit sig vid kärlen och den ena pojken hade satt en fyrverkeripjäs i ett av kärlen, med eldsvådan som följd. Polisen har uppgifter om pojkarnas identitet.

En man och en kvinna grälade och brottades framför en restaurang på Storgatan i Karleby på morgonnatten på söndag. Då utomstående försökte gå emellan och avbryta slagsmålet hade mannen hotat en person med kniv och sparkat en annan i knät. Mannen förpassades till häktet.

Grova rattfyllerier i Vasa

Vid niotiden på lördag kväll ertappade Vasapolisen en osäkert körande bil på Gerby strandväg. Bilens förare, en 40-årig man, blåste 2,13 promille. Vid tretiden på söndag natt stoppade polisen en bil utan körljus i Vasa centrum. Föraren, en man i 30-årsåldern, blåste 2,01 promille.

Eldfängd matlagning

På lördag kväll inträffade en brand i en höghuslägenhet i Karleby centrum. En förbipasserande slog larm om att rök strömmade ut ett fönster. Lägenhetens innehavare fördes i ambulans till sjukhus för vård. Personen hade andats in rök.

Brandorsaken var en kastrull med mat som hade lämnats på spisen, varvid maten brändes vid och fattade eld. Elden hade spridit sig till en hylla ovanför spisen. Den kraftiga rökutvecklingen hade begränsats till lägenheten.

Vid femtiden på söndag morgon anmäldes en lägenehetsbrand i Vöråstan i Vasa. Även här hade boende lagat mat på spisen, men somnat, varvid maten brändes vid. Personen vaknade och tog sig sjjälv ut ur lägenheten. Inga skador uppkom.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten