Hoppa till huvudinnehåll

Kammarmusik, Kuiperbältet och kompositionskonsert på Sibeliusmuseum

Sibeliusmuseum i Åbo
Sibeliusmuseum i Åbo Bild: Yle/Nicke Packalén sibeliusmuseum

Höstens konsertserie på Sibeliusmuseum i Åbo inleds på onsdag med pianokvartettafton som bjuder på musik av Mahler och Tajenev. De närmast följande onsdagarna blir det duoafton, engelsk afton och jazzafton.

- Vi har tretton konserter under hösten och de är alla olika. Vi vill bjuda på någonting för alla, säger intendent Inger Jakobsson-Wärn.

Jakobsson-Wärn berättar att utbudet av artister som vill spela är stort och konsertprogrammet sys delvis ihop utgående från artisternas turnéer.

- Vi försöker få ihop till ett smörgåsbord med lite av varje. Sibeliusmuseums konsertserie är så pass känd att artisterna vill komma hit och uppträda. Många artister tar kontakt med oss och ibland tar vi kontakt med dem, berättar Jakobsson-Wärn.

Senare i höst blir det bland annat kompositionskonsert med färsk musik av åbokompositören Martti Parkkari, medan Ensemble Schwerpunkt är en brasskvintett med medlemmar bland annat från Berliner Philharmoniker.

Se hela konsertprogrammet här.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland