Hoppa till huvudinnehåll

Katainen-video: Koski utmärkt och energisk politiker!

Bild: Youtube katainens video om koski

Ordföranden för Samlingspartiets ungdomsförbund Susanna Koski har varit samlingspartiets ordförande Jyrki Katainens favorit. Katainen berömmer Koski i en gammal video som sprids på nätet.

Jyrki Katainens beröm finns med på Susanna Koskis egen Youtube-video från år 2011.

Att träffa Suski gör mig glad och energisk

På Susanna Koskis Youtube-video som nu sprids på sociala medier får Susanna Koski mycket beröm av Jyrki Katainen.


-När jag träffar Suski känner jag mig glad och energisk. Susanna är energisk och hennes energi smittar av sig. Den typens atmosfär behövs i Finland. Vår världsbild är lite väl apatisk och pessimistisk. Vi behöver ruskas om. Vi behöver moralisk stadga och glada miner. Vi behöver ett Finland där hårt arbete och utbildning lönar sig och där man inte godkänner ett liv som sämre lottad, kommenterar Katainen Susanna Koski på videon.

Jyrki Katainen önskar också Susanna Koski framgång i riksdagsvalet år 2011:

- Jag hoppas att Susanna klarar sig i riksdagsvalet och blir riksdagsledamot. Då kan hon vara med och bygga framtidens nya, öppna Finland. Ett Finland där man inte bygger upp murar eller gömmer sig bakom buskar. Ett samhälle med öppna, internationella, ansvarskännande aktörer. Politik är samarbete och talko-anda. Man behöver både händer och fötter i valarbete. Kom med i Susannas valarbete, uppmanar Katainen.

I tidigare uttalanden har Katainen beskrivit Susanna Koski som en anmärkningsvärt god politiker

Susanna Koski är ordförande för Samlingspartiets ungdomsorganisation och kretsordförande för Samlingspartiet i Österbotten. När videon publicerades var Jyrki Katainen inte statsminister, utan finansminister.

Också Ilkka Kanerva prisar Koski

Också riksdagsledamot Ilkka Kanerva (Saml) har kritiserat uttalandet från Samlingspartiets ungdomsförbund - men hyllar Susanna Koski i en videoinspelning som gjorts i samband med hennes riksdagsvalskampanj våren 2011.

Katainen tar avstånd i dag

Statsminister Jyrki Katainen godkänner inte det samlingspartistiska ungdomsförbundets förslag, bland annat vad gäller slopandet av förbudet mot hets mot folkgrupp.

Katainen skriver på sin Facebook-sida att Samlingspartiet är ett liberalt och internationellt parti.

Han säger att partisekreterare Taru Tujunen talade för hela partiet då hon i går tog avstånd från många av ungdomsförbundets mål.

Katainen är som bäst på besök i Kina, tillsammans med miljöminister Ville Niinistö från De gröna.

De unga samlingspartisternas målprogram får mycket kritik

De unga samlingspartisternas målprogram får skarp kritik. Bland annat förslaget om att slopa förbudet om hets mot folkgrupp och förslaget om att sluta ta emot kvotflyktingar har väckt förundran. I målprogrammet vill ungdomsorganisationen också skära ned sociala förmåner.

Samlingspartiets partisekreterare Taru Tujunen, veteranpolitikern Ilkka Kanerva och riksdagsledamoten Kimmo Sasi har tagit avstånd från många punkter i programmet.

Läs också:

Ungdomsförbund får skarp kritik
"Återspeglar atmosfären i samhället"
"Omöjligt att slopa förbudet mot hets mot folkgrupp"