Hoppa till huvudinnehåll

Hangöbilder utan ljus

Sandra Kantanen är fotograf
Sandra Kantanen är nybliven Hangöbo. Sandra Kantanen är fotograf Bild: Yle/Monica Slotte kantanen sandra

Fotokonstnären Sandra Kantanen tycker om dimma. Och att experimentera med olika lager i bilden. Hennes verk blir snart en bestående del av ett sjukhem i Stockholm.

Fotografen Sandra Kantanen kommer ursprungligen från Helsingfors men har bott ett år i Hangö med sin familj. Hon tycker att staden är en utmanande och inspirerande ort. Kanske leder den också henne i nya riktningar.


- Jag ägnade mig mycket åt ljus i mina fotostudier, nu är jag intresserad av att se vad som händer om jag tar bort ljuset. Jag är intresserad av dimma och att vända mig och bilden inåt, att skapa inre landskap.

Sandra har gjort en del av sin magisterexamen i Kina och studerade då landskapsmålning och heliga berg. Hennes verk inspireras av den här perioden.

Kantanens fotoverk visas snart i ett sjukhem i Stockholm. Hennes fotografier är inbyggda i väggen och blir en bestående del av arkitekturen och den 100-meter långa gång som binder ihop den nya och den gamla delen av sjukhuset.

- Det är intressant att jobba i en vårdmiljö och fundera på hur man kan hjälpa den som är sjuk. Att verket är bestående känns också spännande.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland