Hoppa till huvudinnehåll

Hemkörda böcker gläder i Sibbo

Bild: Yle/ Bettina Aspfors elmgren berta
Sibbo bibliotek har sedan i våras en hemservicetjänst. Kunder som inte annars har möjlighet att ta sig biblioteket kan få sina böcker hemkörda.

Hemtjänstkunderna är ungefär fem stycken och finns runtom i Sibbo. Bibliotekarie Annette Broman är den som väljer ut böcker och kör ut dem åt kunderna.

-Folk är så nöjda och glada över att få böcker hem, säger Annette Broman. De tror nästan inte att det är sant ibland.

Tacksamma kunder

Berta Elmgren i Söderkulla är en av de nöjda kunderna. Hon brukade besöka biblioteket ungefär en gång i veckan tidigare men började få svårt att ta sig dig. Så när Annette Broman ringde och berättade om den nya servicen var hon inte sen att nappa på erbjudandet.

-Det är nog det bästa du har gjort, säger Berta Elmgren till Broman.

Böcker gör vardagen lättare

Den dag som Yle Östnyland får åka med hem till Berta har Annette Broman med sig en kasse med tretton böcker. Av dem har Berta redan läst en som får åka med Annette tillbaka till biblioteket. Men överlag har Annette bra koll på Bertas boksmak. Det blir mest underhållningslitteratur och kärleksromaner, gärna sådant som utspelar sig i förgången tid.

-När jag läser glömmer jag alla mina krämpor, säger Berta Elmgren. Jag lägger mig på sängen på rygg med boken i handen och godispåsen bredvid. När det är riktigt bra kan jag läsa ända in på natten.