Hoppa till huvudinnehåll

Magert inom hälsovården nästa år

Dalsbruks hälsostation
Arkivbild. Dalsbruks hälsostation Bild: Yle/Tiina Grönroos dalsbruk

Vasaborna kommer att känna av besparingarna inom social- och hälsovården nästa år. Konkret handlar det om effekter som längre väntetid till läkare och tandläkare, säger vård- och omsorgsdirektör Jukka Kentala till Yle österbotten.

Social- och hälsovårdsnämnden i Vasa diskuterade igår hur man ska klara sig med de budgetramar som ges, det vill säga 2 procent mindre än i år. Samtidigt gick nämnden igenom det budgetförslag som gjorts upp.

I budgetförslaget ingår inga investeringar - så varken nya serviceboenden, förslaget om en ny hälsovårdsstation i centrum eller de investeringar som behövs vid centralsjukhuset behandlades av nämnden.

Läs också