Hoppa till huvudinnehåll

Tjänstemän i Kronoby anklagar politiker för trakasserier

Bilden är en illustration. Bild: Yle kontorsarbete

Personal och politiker samlades till krismöte i Kronoby på onsdag kväll. Personalen i kommungården kallade till möte eftersom de anser att de utsätts för trakasserier från en del politiker.

Droppen som fick bägaren att rinna över var att personalsekreteraren oväntat sade upp sig.

- Personalen känner att de inte har arbetsro, det kommer väl påtryckningar både härifrån och därifrån, säger styrelseordförande Bernt Storbacka (SFP).

De små partiernas fel?

De senaste åren har flera tjänstemän oväntat sagt upp sig från sin tjänst i Kronoby kommun. Nu ska gruppordförande från alla partier sammankallas för att diskutera hur man ska uppföra sig gentemot tjänstemän.

- Vi har en helt annan situation i dag än för tio år sedan. Vi har flera små partier och dessutom kommundelstänkandet, säger Storbacka.

De små partierna har en lite annan uppfattning än Storbacka. Peter Albäck (C) säger att problemen också beror på en del tjänstemän.

Mikaela Dahlbacka (SDP) säger att det är en svår situation i Kronoby just nu. Styrelsen är starkt delad i en del frågor.

- För mig är det väldigt viktigt att uppföra sig ordentligt, så några trakasserier har det aldrig varit fråga om. Att vi är olika partier är bara en förmån för då kan man diskutera och förhoppningsvis ta bra beslut. Men då måste man också kunna acceptera att det finns olika åsikter, säger Dahlbacka.