Hoppa till huvudinnehåll

Unga samlingspartister tar ställning för tolerans

Skärmdump från Samlingspartiets webbsida
Skärmdump från Samlingspartiets webbsida. Skärmdump från Samlingspartiets webbsida samlingspartiet

Ett tjugotal unga samlingspartister tar nu ställning för medkänsla och tolerans. De har skrivit under ett ställningstagande där de betonar att de flesta medlemmar i samlingspartiets ungdomsförbund inte går med på förbundets nya principprogram.

En av dem som har skrivit under ställninstagandet för tolerans är Daniel Lahti som är fullmäktigeledamot i Vasa. Lahti anser att unga samlingspartister har blivit stämplade och han berättar att han själv har fått frågan om om han själv har samma åsikt som ungdomsförbundet.

Samlingspartiets Ungdomsförbund godkände i augusti principer om att Finland bland annat ska sluta ta emot kvotflyktingar och slopa lagen om hets mot folkgrupp.

Läs också