Hoppa till huvudinnehåll

Yle-förbud på pekplattor räddar inte dagstidningarna

Dagstidningar.
Dagstidningar. Bild: Yle journalistik

Riksdagsledamot Kimmo Sasi (Saml) anser att Yles utbud på pekplattor borde begränsas för att dagstidningarna ska överleva. Docent i journalistik, Lars Lundsten, anser att en begränsning av Yles utbud inte räddar dagstidningarna.


Ansvaret för dagstidningarnas överlevnad ligger hos tidningarna själva, säger Lundsten. Men det är också i samhällets intresse att tidningarna finnas kvar. Medieutbudet på våra nationalspråk får inte bli för litet, poängterar Lundsten. I slutändan skulle hela medielandskapet lida

Om Yles utbud skulle begränsas på uttryckligen pekplattor, vad händer när nästa manick dyker upp? Får inte Yle ge ut innehåll på den heller, eller gäller det enbart pekplattor frågar sig Lundsten.

Kimmo Sasi, som är före detta ordföranden för Yles förvaltningsråd, föreslår att frågan ska tas upp i förvaltningsrådet.

Läs också