Hoppa till huvudinnehåll

Korsnäs får sin allaktivitetshall tidigast 2016

Nerim Cavcic, Joel Lindholm, Eldar Durak, Emil Bäcklund, Casper Sjögren, Elin Rosendahl och Elisa Kumpulainen från Kyrkoby skola i Korsnäs..
Nerim Cavcic, Joel Lindholm, Eldar Durak, Emil Bäcklund, Casper Sjögren, Elin Rosendahl och Elisa Kumpulainen från Kyrkoby skola i Korsnäs.. Bild: YLE/Mira Myllyniemi elever i korsnäs kyrkoby skola

Äntligen börjar planerna på en allaktivitetshall i Korsnäs rulla vidare. Planen är att sända en anhållan om stöd till NTM-centralen sommaren 2014, vilket betyder att barnen i Korsnäs kommer att kunna träna inomhus tidigast 2016.

Äntligen börjar planerna på en allaktivitetshall i Korsnäs rulla vidare. Arbetsgruppen som har gjort flera kostnadskalkyler för bygget har gjort sitt och nästa steg är att skicka en anhållan om stöd till NTM-centralen.

Men det kan man göra först nästa år.

- Nu byter man programperiod och det betyder att en ansökan kan ske tidigast nästa år enligt arbetsgruppens ordförande som hade varit i kontakt med stödmyndigheterna. Och våren, sommaren 2014 kunde vara en lämplig tidpunkt att sända in en ansökan, säger styrelseordförande Sven-Erik Bernas i Korsnäs.

Det har man ju väntat på nu en längre tid, varför har man inte skickat en anhållan tidigare?

- Det blev ju färdigt det här arbetet nu och där kan man ju säga att det har dragit ut på tiden, men bättre så än att håsa, säger Bernas.

Sven-Erik Bernas, styrelseordförande i Korsnäs
Sven-Erik Bernas. Sven-Erik Bernas, styrelseordförande i Korsnäs Bild: YLE/Mira Myllyniemi bernas

Bengt Back, ordförande för fotbollsföreningen i Korsnäs, har jobbat med att få en allaktivitetshall till Korsnäs i snart fem års tid och han har också har suttit med i arbetsgruppen som har gjort kosnadskalkylen.

- Det finns nog inte ett kostnadsförslag i Korsnäs som har varit med så här länge som det här och är så noggrann och så räknat, varenda gruskorn, säger Back.

Nu ser också han en glimt av ljuset i tunneln.

Bengt Back
Bengt Back. Bengt Back Bild: YLE/Mira Myllyniemi bengt back

- Det känns väldans bra. Äntligen har lite positiva saker hänt, så om de nu håller vad de säger så går vi vidare och ser om vi får loss våra pengar.

Men man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken, säger Back.

- Ingenting har ju blivit byggt ännu, men målsättningen var ju att vi ska få reda på vilket stöd man kan få och så långt har vi kommit nu - man är beredd att ansöka. Det är ju en framgång i sig.

Tidigare sades de att NTM-centralen kan stå för högst 70 procent av kostnaderna, men nu har andelen höjts till 75 procent. Det betyder att om allaktivitetshallen får fullt stöd skulle kommunens andel bli mellan 200 000 och 300 000 euro. Byggstart blir det tidigast 2015-2016.

Nerim Cavcic, Joel Lindholm, Eldar Durak, Emil Bäcklund, Casper Sjögren, Elin Rosendahl och Elisa Kumpulainen från Kyrkoby skola i Korsnäs hörde om planerna på en allaktivitetshall för ett halvt år sedan. Och de har en gemensam hälsning till beslutsfattarna.

- Börja bygga den nu!

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten