Hoppa till huvudinnehåll

Tiotals döda i brand på psykiatriskt sjukhus i Ryssland

Bild: AFP brand

Dödssiffran efter en häftig brand på ett psykiatriskt sjukhus i byn Luka i regionen Novgorod i Ryssland vid tretiden i natt har nu fastslagits till 37, uppger flera nyhetsbyråer.

Minst en vårdare finns bland dödsoffren.

Enligt regionala myndigheter har man hittat kvarlevorna efter 19 dödsoffer på brandplatsen, men 18 personer saknas fortfarande och befaras ha omkommit.

Olika uppgifter om dödsssiffran har förekommit under förmiddagens lopp. Först rapporterade myndigheter att 14 personer mist livet, sedan sjönk siffran till tre. Många patienter saknades efter branden, och det ansågs möjligt att de rymt under det tumult som uppstod efter att branden hade upptäckts.

Det fanns cirka 60 personer i byggnaden då eldsvådan bröt ut. Byggnaden totalförstördes. Det har varit känt att brandsäkerheten i den gamla träbyggnaden varit bristfällig och lokala myndigheter har försökt få inrättningen stängd.

Flera inrättningar för mentalt sjuka människor har brunnit ned runt om i Ryssland i år. Den mest förödande branden intäffade norr om Moskva i april då nästan 40 personer omkom.

  • Sursiks hejarklack vid Stafettkarnevalen blev diskvalificerad

    Knuffande och bråk vid stadionporten.

    Det har aldrig hänt förut i stafettkarnevalens historia att en hejarklack har blivit diskvalificerad. Sursiks hejarklack blev den första men det finns en del frågetecken kring det skedda. Den incident som ledde till diskvalificeringen skedde redan klockan sju på lördagmorgon men det var först vid 17-tiden som arrangörskommittén gav beskedet om diskvalificeringen. I Sursiklägret var man inte medveten om att nånting var på gång utan körde för fullt med programmet på läktaren hela dagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes