Hoppa till huvudinnehåll

Fira Vegapriset på Ritz!

Patrik Isaksson
Patrik Isaksson. Patrik Isaksson Bild: Photo Linus Hallsénius radop vega

På lördag händer det! Den allra första Vegaprisetfesten går av stapeln och årets finlandssvenska artister belönas med Vegapriset 2013. Dessutom håller svenska musikern Patrik Isaksson konsert.

Vegapriset 2013 sänds direkt i Radio Vega kl. 20 – 21 och videostreamas på svenska.yle.fi/arenan. Bland andra Frida Andersson, Peter Hägerstrand, Hans on the bass och Icons of Elegance tar plats på scenen. Festen avslutas med en konsert med Patrik Isaksson.

Biljetter till Vegapriset 2013 på Ritz kan köpas på netticket.fi . Biljetter säljs också vid dörren.

Årets manliga och kvinnliga artist, årets album och årets grupp

Det är en jury, bestående av musikkoordinator Hans-Åke Manelius, musikredaktör Benny Törnroos, programledare Eva Frantz, vasamusikern och radiomannen Hippi Hovi samt Borgåbladets chefredaktör Micaela Röman som både valde ut de nominerade artisterna och också beslutat vilka det är som ska äras med Radio Vegas nya pris.

Under sommaren har publiken fått tycka till om de nominerade och juryn har försökt lyssnat på allas åsikter.

- Det har hänt att man har kommit fram till mig på gatan och berättat vem man tycker förtjänar att vinna, säger Hippi Hovi.

Hans-Åke Manelius säger att lyssnarna också har gjort juryn uppmärksam på kategorier som kunde tas med i Vegapriset ett nytt år.

- Det har bland annat föreslagits en kategori för dansband. Man kunde också tänka sig skilda kategorier för musikgenrena eftersom det var mycket svårt för juryn att välja bland alla duktiga artister.

Fyra av de tolv nominerade kommer att belönas med Vegapriset 2013. Kategorierna är årets album, årets kvinnliga artist, årets manliga artist och årets grupp. Juryn har också utsett en pristagare för en livsgärning inom finlandssvensk musik.

Vegapriset 2013 är ett samarbete mellan Svenska Yle och Musik & talang.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten