Hoppa till huvudinnehåll

Kiira Korpi skadad - OS-drömmarna i spillror?

Kiira Korpi
Hur skall det gå med Sotji för Kiira Korpi? Kiira Korpi Bild: YLE svenska.yle.fi

Konståkaren Kiira Korpi avbryter sin träning i USA och återvänder till Finland på grund av en skada i akillessenan. Under en träning i tisdags kände hon smärta i vänstra vaden och magnetröntgen avsöjade en bristning. Det är ännu oklart hur länge Korpi tvingas hålla sig borta från isen.

Hoppa över Twitterpostning

På grund av skadan återvänder Korpi nu till Finland från USA, dit hon åkte i somras för att ta ett kliv framåt i sin karriär. Hon har tränat i Lake Arrowhead under ledning av sin nye tränare Rafael Arutyuyan. Korpi har tidigare haft problem med akillessenan, men träningen i USA förlöpte utan problem, ända tills förra veckan.

- Det är klart att en sådan här skada kommer som en chock för vilken toppidrottare som helst, speciellt när det är ett OS-år, säger Kiira Korpi i ett pressmeddelande. Jag kan nu antingen ge upp hoppet eller försöka se på saken så positivt som möjligt. Jag väljer det senare. Jag vet att jag är mentalt stark och jag klarar det här bakslaget tillsammans med mina stödtrupper.

På grund av skadan kommer Korpi inte att kunna delta i tävlingar i början av säsongen. Bland annat uteblir hon från OS-kvalet i Oberstdorf den 27-29.9. Där representeras Finland av Juulia Turkkila.

Skip Instagram post

Läs också