Hoppa till huvudinnehåll

Vasabladets läsare missnöjda

Nyheten om att Vasabladet och Österbottens tidning efter nio år återgår till att vara sexdagarstidningar har tagits emot med blandade känslor från läsarna.
Under eftermiddagen chattade ledningen med läsarna och den ena kritiska frågan efter den andra kom.


Det kom frågor om det inte skulle vara lika bra att slå ihop Österbottens tidning och Vasabladet och också hur beslutet gått att ta bort just måndagstidningen.

De läsare som vi träffade kring salutorget i Vasa var inte nöjda.

- Det blir en försämring. Man är van att den ska komma sju dagar i veckan och hur blir det med utbudet? Ryms sjudagars innehåll på sex dagar? säger Sven Grahn.

- För mig får gärna måndagstidningen försvinna, för jag läser den inte. Den är alldeles för tunn och innehåller bara sport, säger Brita Skuthälla.

- Det är så här trenden går och många är överens om att vi inte har någon papperstidningen 2020. Men många i vår generation vill gärna läsa papperstidningen och få lite trycksvärta på fingrarna på morgonen, säger Gustav Skuthälla.

"Vi undviker osthyveln"

Genom att dra in måndagstidningen sparar HSS Media 600 000 euro per år.

- Det var ganska väntat tror jag för alla. Men det är bra att det går så här och vi inte hela tiden måste dra med osthyveln. Nu kan vi satsa på ett bra innehåll utan att behöva dra ner på personalen, säger Vasabladets chefredaktör Camilla Berggren.

Tror du att det i framtiden återgår till sjudagarstidning?

- Man ska aldrig säga aldrig men det går hela tiden mot det digitala. Vi har nu satsat på det här och är först ut men jag förutspår att det inte tar länge innan andra tidningshus följer efter.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten