Hoppa till huvudinnehåll

Egyptisk offensiv mot Mursi-anhängare

Bild: EPA/ALAA GAMHAWY kerdasa

Egyptiska säkerhetsstyrkor stormade tidigt i morse en förort till huvudstaden Kairo och enligt statlig TV dödades en polis i operationen.

Det rapporteras om eldstrider mellan säkerhetsstyrkor och väpnade grupper i den stormade byn Kerdasa där många stöder Muslimska brödraskapet. Säkerhetsstyrkorna har också använt sig av tårgas och helikoptrar i räden, uppger den statliga TV:n.

Enligt säkerhetskällor har polisen beslagtagit dussintals vapen och gripit femton personer. Polisen jagar 140 efterlysta personer som betecknas som terrorister och kriminella, uppger en talesman på inrikesministeriet.

I augusti dödades 11 polisbefäl i sammandrabbningar i byn Kerdasa utanför Kairo efter att armén hade slagit till mot brödraskapets protestläger i Kairo till stöd för den avsatte presidenten Muhammad Mursi.

Samtidigt uppger polisen i Kairo att en del av stadens metrotrafik har stoppats efter att det upptäcktes två odetonerade bomber på ett av spåren.

Över 1 000 personer har dött i oroligheterna i Egypten sedan den 14 augusti när säkerhetsstyrkorna stormade tältlägret i Kairo. Omkring 100 polisen har också dött i sammandrabbningarna.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes