Hoppa till huvudinnehåll

Fiskars får bryggeri och bageri

Petri Sirén är bra på det här med choklad
Förutom choklad kommer Petri Sirén nu också att satsa på bröd Petri Sirén är bra på det här med choklad Bild: Yle/ Minna Almark chocolate room,Raseborg

Fiskars får ett bryggeri och ett bageri. Det lilla bryggeriet Rekolan Panimo flyttar hela sin verksamhet från Mäntsälä till den gamla knivfabriken i Fiskars. Petri och Nina Sirén som driver Petris Chocolate Room öppnar ett bageri.


Bryggeriet har gjort upp ett avtal med Fiskarsbolaget som äger fastigheten. Bryggeriet som tillverkar öl ska slå upp sina dörrar i vår, berättar Patrick von Essen, fastighetschef vid Fiskars Abp.

- Det är ett befintligt bryggeri som flyttar sin verksamhet från Mäntsälä till Fiskars bruk. Det kommer samtidigt att fördubbla sin kapacitet och kommer också att ha en liten butik i samband med bryggeriet där man säljer öl och livsmedel.

Det här innebär två till tre nya jobb i Fiskars. Men indirekt kan det skapa mera jobb i och med transporter, säger Patrick von Essen.

Arbetet med att bygga upp bryggeriet inleds omedelbart. von Essen säger att det här är ett led i att utveckla Fiskars bruk till ett centrum för högklassig närmat.

– De som äger bryggeriet har deltagit i några av våra matevenemang under de senaste åren och de har sett att Fiskars håller på att utveckla sig till ett centrum för närmat och för högklassiga matupplevelser och de ville gärna vara med på ett hörn.

Bageriet öppnar snart

Bageriet slår upp sina dörrar i Fiskars mitten av oktober. Planen är att bageriet som finns i den gamla plogfabriken i första hand ska använda ekologiskt mjöl från Svartå kvarn. Brödet kommer att säljas i Petris Chocolate Rooms butiker i Fiskars och huvudstadsregionen.

Paret Sirén öppnar också en delikatessaffär i Fiskars inom den närmaste framtiden. Affären kommer att finnas där närmatsbutiken Ruukin Pottu & Sipuli har hållit till.

Förutom i Fiskars har Petris Chocolate Room affärer i Tölö och Ulrikasborg i Helsingfors. En ny affär ska också öppnas i Hagalund i Esbo.

Företaget som startade för två år sedan sysselsätter närmare 15 personer.