Hoppa till huvudinnehåll

Fisknät, kringlor och flitiga fotografer

Försäljare av fiskeutrustning på Ekenäs höstmarknad
Lars Skog säljer fisknät på Ekenäs höstmarknad. Försäljare av fiskeutrustning på Ekenäs höstmarknad Bild: Yle/Monica Slotte ekenäs höstmarknad 2013,Raseborg,Ekenäs

Se och hör stämnignar bland både försäljare och besökare på Ekenäs höstmarknad. Trots det ruggiga vädret är feelisen på topp som vanligt.


Tidigt på torsdag morgon vandrade Mikaela Stolpe och Robin till höstmarknaden i Ekenäs och samtidigt tog de sig en titt på Yle Västnylands tält. Det är spännande att se hur en sändning går till.
Mikaela berättar att det hör till att köpa en kringla tidigt på morgonen och att komma tillbaka på kvällen för att åka karusell.

Kringlorna hör marknaden till

Leena Tihveräinen är en av de försäljare som tidigt på morgonen plockar upp sina varor. För hennes del är det kringlor som gäller.
Hon har sålt på marknaden sedan 1970-talet och familjen har bakat kringlor i flera generationer.

Fångar ögonblick på bild

Linn och Anna fotograferar flitigt. De är från Ekenäs högstadieskola och deras uppgift för dagen (och också på fredag) är att fotografera allt som sker i vimlet.


Det är fem år sedan Jakobstadsbon Lars Skog började sälja fisknät på marknaden i Ekenäs. Skog säger att försäljningen ökat litet varje år.
Skådespelaren Sixten Lundberg från Tenala är en av dem som funderar på att köpa ett nät.