Hoppa till huvudinnehåll

Musiktalanger samlas i Vasa

Jessica Wolff
Jessica Wolff uppträder på Ritz på fredag. Jessica Wolff Bild: YLE nöjesfredag

På torsdag startar Musik & Talang. Ett forum för morgondagens musik och en samlingspunkt för det finlandssvenska musiklivet. Kongressen pågår fram till lördagen och avslutas med en konsert av Patrik Isaksson efter att Vegapriset 2013 har delats ut.

Precis som vanligt kommer Musik & Talang att dela ut sina egna pris till årets radiolåt och Musik & Talang priset 2013.

Under kongressdagarna kommer noviser och rutinerade inom musikbranschen att kunna delta i flera olika klasser, kurser och projekt. Låtskrivare kommer under torsdagen att lära sig skriva låtar specifika för den brittiska marknaden. Haydn Bendall, tidigare chefstekniker på Abbey Road Studios i London, håller en kurs i ljudteknik vid Midas Studios.

Konserter knyter ihop Musik & Talang

Projektet Bandcamp riktar sig till nya och oetablerade artister och under projektet får artisterna chansen att knyta kontakter med musiker i Sverige. Projektet kommer att arbeta med tio band, fem från Österbotten och fem från Södra Fjällen i Sverige.

På fredag fortsätter programmet med Popkollo. Ett koncept som uppmuntrar till en mera jämställd musikbransch. Jodie Banaszkiewicz som jobbar med PR kommer att lära musikerna hur man promotar sig själv via sociala medier.

På fredagskvällen blir det en en konsert med Clarissa, Jessica Wolff och Krista Siegfrids. Klockan 19 slår dörrarna upp vid Ritz i Vasa.

Lördagen är Musik & Talangs avslutningsdag och den kommer att innehålla allt från att lära sig vara sin egen chef till hur man pitchar sin musik för tv. Maria Sid som är regissör för Fighting Star berättar om vad som krävs för att bli musikalstjärna.

Hela kongressen avslutas med utdelningen av Vegapriset 2013. Efter att prisgalan är klar tar Patrik Isaksson vid.

Läs också!
Fira Vegapriset på Ritz!

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten