Hoppa till huvudinnehåll

Radioteatern: Fästingsommar

Regissören Martin Bahne , skådespelare Sofia Heikkiä och författaren Annina Enckel
Martin Bahne, Sophia Heikkilä och Annina Enckell Regissören Martin Bahne , skådespelare Sofia Heikkiä och författaren Annina Enckel Bild: Yle/ Radioteatern annina enckell

Annina Enckells nya hörspel Fästingsommar är en skildring av unga vuxna i ett somrigt Helsingfors. I centrum står 26-åriga Mirabelle och hennes närmaste krets, men också staden med ljusa nätter och sjungande koltrastar. Vår hjältinna åker metro, går på bio och dricker öl i Koffens park samtidigt som ett stillsamt existentiellt drama om kärlek och konstnärsblivande utspelar sig.

Fästingsommar har regisserats av Martin Bahne och i rollerna hör vi Sophia Heikkilä, Titus Poutanen, Niina Nurminen och Pelle Heikkilä.


I Fästingsommar har Annina Enckell låtit sig inspireras av den franska regissören Eric Rohmer, men pjäsen kräver ingen kunskap om hans filmer för att öppna sig. Ändå ger det naturligtvis litet extra bonus, i och med att pjäsen både är så rohmersk och att här dessutom, som ett slags metaplan, förs diskussioner om hans filmer. I det charmerande porträttet av Mirabelle, sträng, absolut och ändå så känslig, är det också lätt att känna igen något av de franska förebilderna.

Fästingsommar har regisserats av Martin Bahne och i rollerna hör vi Sophia Heikkilä, Titus Poutanen, Niina Nurminen och Pelle Heikkilä.

Produktion: Svenska Yle Fakta och Fiktion 2013.
Radio Vega onsdag 25.9 kl. 21.10

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje