Hoppa till huvudinnehåll

Se det här på Kärlek och Anarki!

Festivalens informatör Kira Schröder tycker att man ska låta sig överraskas under festivalen och inte bara gå på säkra kort. Bild: Yle/Carina Bruun kärlek och anarki 2013

På torsdag inleds Helsingfors filmfestival Kärlek och Anarki och de mest underliga, spännande och lysande filmer visas runtom i stan. Festivalens informatör Kira Schröder tipsar om vilka tio filmer det lönar sig att se av de över trehundra som visas under festivalen.


Att välja mellan 339 filmer är inte lätt. Hur ska man göra och vad ska man tänka på?

- Vi har en sökfunktion på vår webbsida där man kan kolla enligt tema. Om man vet vad man är intresserad av är det lättare att begränsa sig. Vi har teman som till exempel realistiska filmer, dokumentärfilmer och queerfilmer, berättar festivalens informatör Kira Schröder.

Schröder tycker att man ska satsa på några säkra kort, men också låta sig överraskas.

- På webbplatsen kan man passa på att följa med filmexperter som bloggar. Bland annat har vi en manusförfattare, Pekko Pesonen, som tipsar om filmer han tycker om och analyserar dem ur manusförfattarperspektiv.

Kira Schröders tio tips för festivalen:

1. No
2. A Hijacking
3. The Act of Killing
4. Circles
5. Frances Ha
6. The Stone Roses: Made of Stone
7. Mistaken for Strangers
8. Much Ado About Nothing
9. The Rocket
10. Inch’ Allah

Filmfestivalen Kärlek och Anarki håller på från och med den 19.9 till den 29.9.