Hoppa till huvudinnehåll

Chefsmaterial på bio

Ashton Kutcher spelar Steve Jobs.. Bild: The Jobs Film LLC josh gad

I veckans biopremiärer blir det både datorer och poliser, men också inhemsk tragedi.

Jobs

Biografin om Steve Jobs är sktitjock. Filmen Jobs komprimerar ändå Apple-chefens liv till dryga två timmar och vi får de viktigaste milstolparna. Ashton Kutcher spelar en helt okej Jobs, inte för att vi kände datanissen personligen. Steve är ju polotröjan personifierad och därför gjorde vi en outfit-analys när vi såg filmen häromveckan. Här kan du läsa mer om Steves hippietid, kläder och om filmen.Heat

Från regissören av Bridesmaids får vi nu en polisfilm. FBI-agenten som spelas av Sandra Bullock och den astuffa polisen som porträtteras av Melissa McCarthy (Sookie från Gilmore Girls, ni vet) slår sig ihop och ska rädda staden från brott. Kvinnorna är hemskt olika och det vi ser är hur en fantastisk vänskap utvecklas. Det här torde vara en perfekt söndagsfilm och den klarar säkert också Bechdel-testet.

Mera om The Heat kan du läsa i vår twitterrecension.Silmäterä

En film om en ung mamma, ett litet barn, en pappa som inte varit närvarande - av en eller annan orsak. Nu vill pappan komma tillbaka, mamman vill inte veta av honom. Det är bäddat för drama i den här inhemska rullen. Det kan möjligtvis vara en riktigt okej film, finska dramatragedier tenderar ju vara okej.

Nyligen publicerat - X3M