Hoppa till huvudinnehåll

Eben Alexander har sett himmelriket

Man ska inte låta sig luras av den moderna vetenskapens materiella syn på livet. Människans medvetande står ovanför livet på jorden och är för evigt, hävdar neurokirurgen Eben Alexander.

Eben Alexander är aktuell med Totuus taivaasta, den finska översättningen av hans bok Proof of Heaven. I den beskriver han hur han besökte himmelriket medan han var i koma och i praktiken hjärndöd. Resan bevisar enligt Eben Alexander att himlen existerar.

Han beskriver himlen som ett paradis där bl.a. kvinnor sitter på fjärilvingar och delar med sig av ovillkorlig kärlek. Efter resan till himlen blev Alexander övertygad om att människans själ och medvetande står utanför kroppen.

Han förespråkar numera också ett synsätt där vetenskap och spiritualism förenas till en världsåskådning, samtidigt som den moderna materiella vetenskapen blivit föråldrad.