Hoppa till huvudinnehåll

Gents utmanar på Danslistan

Gents
Gents gents

Korsholmsbandet Gents är veckans finlandssvenska utmanare. Gents är kanske bandet med den bredaste repertoaren - allt enligt mottot dansbar musik för en så bred publik som möjligt. Killarna spelar allt från humppa och tango till rock´n roll och evergreens. På Danslistan utmanar de med titelspåret Tiden bara går, en upptempo låt om längtan och fina minnen.

Tiden bara går är också titeln på Gents debutalbum som släpptes i somras. Efter 10 års spelande på dansbanorna i Österbotten kom killarna till skott och samlade en liten del av repertoaren på skiva. Tiden bara går är skriven av Anna Johansson och Magnus Ekwall. Övriga låtar är bl.a When my little girl is smiling, My Veronica och En clown i mina kläder. Inspelning är gjord i Midas studio i Replot utanför Vasa.

Medlemmarna i Gents är Johan Bagge, Svante Betlehem, Stig Österåker och Kjell-Erik Källberg.

Roxie inne på listan

Kollegerna från Vörå, Roxie, utmanade förra veckan och lyckades ta en plats på Danslistan. Det blev nionde plats för nykomlingarna med låten Jag ger dej allt.

I våras lyckades Roxie också ta sig in på listan med låten Nu och hela livet. Det blev en vecka på listan då, nu testar vi dem på nytt.

Flamingokvintetten trillade däremot ur listan nu. Flamingo fick fyra veckor på vår finlandssvenska radiolista med låten En dag.

Exodus regerar

Dansbandet Exodus framgångar på listan fortsätter. De har bibehållit första platsen med låten Genom natten och de närmar sig också 40 veckors maxgränsen. Om de klarar 40 veckor inne på listan åker de ut och rakt in i Guldklassen. Där kommer de att göra sällskap med Christer Sjögren, Helène, BAO, Jussi Lindberg, San Marino & Linda samt Blender. Ett gott sällskap för Exodus i så fall.

Just nu är San Marino & Linda hack i häl på Exodus. De ligger på andra plats och den här gången var det bara en halv poäng mellan ettan och tvåan.

Åländska Högtryck fick en fin tredje plats, och KAJ lyckades hålla sig kvar på fjärde plats med sin tokroliga Heimani i skick.

Häng med i röstningen på Danslistan!

I Radio Vega på söndag kl.14.06 och tisdag kl. 13.03.

Läs också

Musik