Hoppa till huvudinnehåll

Åkrar blir bostadsområde i Karleby

Arkivbild. Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist linnusperä

Åkrarna i Linnusperä i Karleby ska bli bostadsområde. Jordbrukare hade lämnat in en rättelseyrkan men stadsstyrelsen håller fast vid sitt tidigare beslut.

Jordbrukarna Pauliina och Mats Holmqvist hade lämnat in rättelseyrkan. De anser att det skulle vara en katastrof att göra om åkrarna till bostadsområde. Det här eftersom det finns så få grönområden kvar nära Karleby centrum.

Staden har tidigare beslutit att planera området för egnahemshus och att dra en cykelväg till Villa skola på området. Paret Holmqvist skriver att det redan finns två cykelvägar från Kaustar till Villa skola.

Åsikterna i stadsstyrelsen gick också isär och Kajsa Kouvu (SFP) ville godkänna rättelseyrkan. Hon fick stöd av Reino Herlevi (C), Hannele Winter (Saml) och Irma Kemppainen (Sannf). Övriga sju ledamöter röstade för att planeringen ska fortsätta.

Ärendet ska ännu tas upp i fullmäktige.

Läs också