Hoppa till huvudinnehåll

Smeknamn på spelartröjor?

Ray Allen och Paul Pierce, 2011
Ray "Jesus Shuttlesworth" Allen och Paul "The Truth" Pierce. Ray Allen och Paul Pierce, 2011 Bild: EPA / All Over Press ray allen

Basketligan NBA överväger att börja skriva spelarnas smeknamn på matchtröjorna.

NBA planerar att testa smeknamnen i en match mellan Miami Heat och Brooklyn Nets, och då kan publiken få se namn som King James (LeBron James), The Truth (Paul Pierce) och Jesus Shuttlesworth (Ray Allen) på planen.

– Vi är fortfarande ett gäng smågrabbar i sinnet, som spelar basket. Vi minns var vi kommer ifrån. Alla hade ett smeknamn förut och det här är ett sätt att släppa in fansen lite mer, säger Allen.

NBA har inte offentliggjort uppgifterna men enligt nyhetsbyrån AP har man frågat spelarna vilket smeknamn de vill ha på sin skjorta. NBA-säsongen kör igång den 29 oktober.

 • Här rivs hotell Hamburger Börs i Åbo centrum

  Se videon från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

  Just nu rivs det stora hotellet Hamburger Börs alldeles intill Salutorget i Åbo centrum. Det är ett jätteprojekt som kräver precision. Snart ska ett nytt hotell ersätta det gamla som blev klart 1979. Se video från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

 • Nyhetsquiz: 5G, regnskog som brinner och nya regler på Instagram

  En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap

  Här kommer veckans nyhetsquiz med nyheter från både Finland och resten av världen. Hur bra koll har du på nyhetsläget? I det här quizet ställer vi frågor på nyheter som Svenska Yle rapporterat om under veckan.

 • Skulle du ta på dig ett armband med texten “feminist”?

  Vad är en feminist? F-ordet väcker debatt.

  I serien F-ordet försöker Ulrikke Falch, känd från tv-serien Skam, få en hel skola att bli feminister genom att dela ut armband till de som står på hennes sida. Den provocerande serien väcker debatt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport