Hoppa till huvudinnehåll

Smedsby delgeneralplan måste bli tydligare

Bild: YLE/Tobias Silvander olars

Om visionen att 3 400 personer ska bo i Smedsby i Korsholm år 2040 ska kunna uppfyllas krävs att det redan nu planeras in höghusområden. Det konstaterade utvecklingssektionen i Korsholm på sitt möte på torsdagkväll.

Hans Nyholm (SFP), ordförande för utvecklingssektionen, säger att man vill att delgeneralplanen ska förtydligas redan i detta skede. Dessutom anser Nyholm att en del av de områden som nu planeras som småhusområden också ska kunna bebyggas med höghus för att alla som vill bo i Smedsby ska få plats.

- Det är bättre att alla vet nu vad som är på gång så att ingen känner sig lurad sen när det kanske kommer höghus på ett område som man har trott har varit ett småhusområde, säger Nyholm

Enligt Nyholm finns det ett stort intresse för höghuslägenheter i Smedsby.

- Varje vecka kommer någon fram till mig och fråhar när Korsholm ska bygga höghus i Smedsby, säger Nyholm.

Läs också