Hoppa till huvudinnehåll

Paul McCartney svarar på 50 år gammalt brev

beatles, abbey road
Vem skulle inte ha idoliserat dessa? beatles, abbey road Bild: EPA/ANDY RAIN Beatles,abbey road

Femtio år tog det för Lyns och Barbaras brev att nå fram till deras idol Paul McCartney.

Året var 1963 när de två brittiska flickorna Barbara Bezant och Lyn Phillips, då 17 och 19 år gamla, bandade in en hälsning till sin favorit-beatle Paul McCartney på ett rullband. Tjejerna adresserade bandet till Finsbury Park Astoria, nuförtiden Rainbow Theatre, i London - The Beatles spelade där vid tidpunkten.

Nu hittade ändå inte bandet ändra fram till Paul utan hamnade på villovägar. År senare hade bandet, på ovissa vägar, kommit till ett loppis där det köptes av historikern David McDermott. När han lyssnade på bandet reste sig hans nackhår och han berättar att det var som att sitta i en bubbla med flickorna. Han blev nyfiken på brudarna och undrade om de fortfarande var i liv, och visst var de det. Brittiska BBC-programmet The One Show letade reda på damerna och ordnade en, vad vi hoppas i alla fall, tårdrypande återförening. Det visade sig att Barbara och Lyn inte setts på 40 år.

När de gamla vännerna återförenades skedde det naturligtvis i Beatles-tecken på The Beatles Story-utställningen i Liverpool. Och hör och häpna, nu hade de äntligen fått svar av sin ungdomsidol! Paul McCartney hade skrivit ett sött brev där han tackade för bandet och meddelade att det sent omsider kommit fram till honom. Läs hela brevet här under.

Hi Linda and Barbara, thanks very much for you lovely tape. It finally got through, better late than never. Great to hear that you found each other after all these years. Keep enjoying the music, love Paul.

Källa: Rolling Stone.