Hoppa till huvudinnehåll

Gamla Bastun blir stadens

Gamla bastun i Ekenäs
Ekenäs badinrättning byggdes 1903 som badhus för den ryska societeten Gamla bastun i Ekenäs Bild: Yle/Minna Almark Ekenäs,gamla bastun

Gamla bastun i Ekenäs blir Raseborgs stads igen. Det beslöt Västnyländska ungdomsringen enhälligt i tisdags (1.10).

Ungdomsringen fick köpa gamla bastun av Ekenäs stad för 50 000 mark år 1995.
Villkoret var att om ungdomsringen inte längre använder den så återgår den i stadens ägo. Nu när staden får återinlösa den värderas den till kring 30 000 euro.
-Ekonomin är plus minus noll vid årsskiftet, säger Jan-Erik Gustafsson, ordförande för VNUR.
-Vi blir av med gamla skulder, men det blir inget extra klirr i kassan. Vi behöver inte oroa oss för sommarteaterns ekonomi.

Skulderna beror på flera saker, säger Dan Idman, styrelsemedlem.
-Vi kan inte peka på en enskild sak. Skulderna beror bland att på om det varit ett dåligt år på sommarteatern med dåliga biljettintäkter, leverantörsskulder och gamla skulder.

Jan-Erik Gustafsson och Dan Idman.
VNUR:s ordföranden Jan-Erik Gustafsson och styrelsemedlemmen Dan Idman. Jan-Erik Gustafsson och Dan Idman. Bild: Yle/Monica Slotte gustafsson jan-erik

VNUR har en informatör som nu är permitterad. Jan-Erik Gustafsson säger att permitteringen fortsätter över vintern till nästa sommarteater.
-Jag vågar inte säga hur det blir i framtiden.

VNUR:s kansli finns nu i Tryckeriteaterns lokaler i Karis, där finns också föreningens förråd och teatergarderob.
-Det känns bra att vara i Tryckeriteatern, det var inte ändamålsenligt att vara spridd på flera lokaler så som det var tidigare, säger Gustafsson.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland